luni, 5 noiembrie 2007

Yahoo! Messenger 9 beta

Un nou desing

Yahoo Messenger 97 culori pentru un messenger nou Primul lucru pe care îl observi după ce descarci Yahoo Messenger 9 de aici şi-l instalezi este designul modificat. Noua versiune împrumută de la Windows Live Messenger al celor de la Microsoft schimbarea culorilor pentru titlul ferestrelor. Lângă butonul de minimizare a listei de contacte există acum un nou buton care permite alegerea unei culori. Aceasta este aplicată tuturor ferestrelor programului, inclusiv acelui mic notifier care ne anunţă când cineva intră sau iese de pe messenger.

Cei de la Yahoo! nu au însă încredere în gustul utilizatorilor în materie de culori şi, prin urmare, le pune la dispoziţie numai 7 culori, fără posibilitatea alegerii altor culori în afară de cele predefinite.


Mai rapid

Întodeauna i-am blamat pe programatorii de la Yahoo! pentru consumul ridicat de resurse şi greutatea cu care se mişcă clientul lor de messenger. Se pare că, odată cu această versiune, Yahoo! începe să umble şi la performanţele programului său. Am observat două lucruri îmbucurătoare la noua versiune. Primul este faptul că se mişcă mai rapid. Acest lucru este evident în toate operaţiunile de la deschiderea ferestrelor la accesarea meniurilor şi utilizarea celor mai multe funcţii.

Al doilea este consumul ceva mai redus de resurse. Lista de contacte singură, fără alte ferestre deshise, consumă acum 30 MB RAM, de la aproximativ 50 MB cât acapara versiunea anterioară. Nici prin deshiderea mai multor ferestre, creşterea nivelului de ocupare a memorie RAM nu este exagerată.


Niciun comentariu: